Escoles de la Consciència

L’educació del futur és la consciència

I què és la consciència?

 

La consciència és el despertar de l’esperit, que és a la vegada l’espurna divina que tots tenim dins nostre i que ens dóna la capacitat d’entendre i percebre la veritat.

Hi ha una antiga dita que assegura que a la vida hi ha dos naixements. El primer és el de la carn, és a dir, quan cultivem i fem créixer el cos físic. El cos físic està connectat amb els nostres sentits bàsics que són l’instint, les emocions i la raó. El segon naixement és el de l’esperit i es produeix quan la llum de la consciència entra a la nostra vida, esdevenint la nostra guia i la nostra mestre.

La consciència és la connexió directe amb la font de llum més elevada on rauen la saviesa i la veritat absolutes. Quan la consciència es desperta comencem a rebre tot el coneixement a través d’un nou sentit que anomenem intuïció. Quan entrem en el regne de la consciència entenem que la vida és realment sagrada i que està governada per lleis sagrades.

Ja mai més actuarem estúpidament sinó que ho farem amb respecte i amb la comprensió de la llei de causa i efecte. Una llei que ens fa responsables de cada acció que duem a terme.

Esdevenint conscients, sabrem que el fil de l’amor i la saviesa està darrera de tota la creació i que és precisament el que sosté la vida en la seva òrbita divina. I nosaltres, vivint en aquest estat de despertar conscient, viurem en salut i harmonia totals. Això és així perquè l’ésser humà és sagrat, creat a imatge de l’etern. 

Tanmateix, la ignorància i el fet d’haver oblida’t la font ha portat a la humanitat a viure en el caos. Si volem canviar això hem de despertat la llavor de la divinitat que està dins nostre, elevant el nostre estat de consciència. D’aquesta manera, totes les mentides, les pors i la ignorància que ens havien atrapat en un estat d’il·lusió no tindran cap control damunt nosaltres mai més.

Com més ens fem conscients de nosaltres mateixos més entenem la vida i el potencial de viure-la acceptant tots els regals divins. Però la consciència total no és fàcil d’aconseguir, ja que hem de construir un nou pont des de allò temporal a allò etern. La raó limitada no por comprendre lo il·limitat, així com una tassa no por contenir tota l’aigua dels oceans. Si volem entendre la vida realment, hem d’aprendre a sintonitzar i tornar a connectar amb ella igual que fa la gota d’aigua quan torna a la mar.

Com la closca de l’ou que protegeix l’àguila en la seva primera etapa d’evolució, el raonament de la ment ens protegeix durant la nostra primera etapa vital. Però arriba un moment que la closca ja no ajuda més la petita àguila sinó que es converteix en un obstacle per a poder volar. Passa el mateix amb la nostra ment racional i limitada. Tot i que ens ha ajudat en la nostra vida, quan l’ull de la consciència es desperta, la ment es converteix en una càrrega per a la nostra perspectiva divina.

¡Com l’àguila, hem de lluitar i desprendre’ns part per part dels nostres pensaments i concepcions restringides, de manera que puguem volar travessant el cel lliurament!

Educar els nostres fills a viure conscientment ajudarà a la humanitat en un futur proper a canviar el curs de la vida de la destrucció a la construcció, de la guerra a la pau, de l’odi a l’amor, del caos a l’harmonia i de la ignorància a la veritat.

L’Escola de la Consciència té com a principal objectiu mostrar als professors com despertar i viure el seu dia a dia en connexió amb el seu ésser diví.

 

Thich Nhat Hanh

Eckhart Tolle